Jedenáctý západ Slunce

Na dopoledne jedenáctého západu slunce jsme si připravili poněkud opačný program, který se nám osvědčil již minulý rok. Jednalo se o otočení rolí, štěrk totiž celé dopoledne opečovával své balvany. Každá z jeskyň si připravila nějakou aktivitu, kterou mohla balvanům nabízet výměnou za platbu šavlozubými veverkami. Někde se tak balvani mohli nechat namasírovat, jinde si nechat udělat kosmetiku nebo učesat. Novinkou oproti loňskému roku byly hry poznávací a hádací, bylo možné zkusit hádat, který z balvanů byl vyobrazen na portrétu nebo uhodnout, pro nás starší spíše si vzpomenout kdy byli bouráci založeni nebo co bylo jaký rok za téma. K dispozici byly také různé karetní nebo deskové hry, kde bylo možné, při absenci štěstí, prohrát i 9 veverek naráz. Vítěznou jeskyní se ale stala ta, kde bylo možné se nechat, samozřejmě tužkou, potetovat, dámy z této jeskyně si tak odnesly cenu za vítěze Beauty day a několik drobností k tomu.

Odpoledne se rozpršelo, což pro nás znamenalo možnost odpočinout si u promítání filmu Doba ledová. Celý mlýn(jídelna) jsme si upravili, kdo chtěl mohl si lehnout na karimatku, kdo naopak ne, mohl zůstat na židli. Pro všechny byl navíc k dispozici popcorn, to samozřejmě nesmí chybět u žádného pořádného promítání.

Večer se počasí umoudřilo, stále ale nebylo ideální natolik, abychom mohli vyrazit na další CKTH. Proto jsme se rozhodli uspořádat turnaj mezi štěrkem a balvany. Mužská část osady se utkala ve fotbale zatímco dámská část soupeřila v přehazované. Výsledky zápasů nebyly důležité, hlavní bylo to, že jsme se přitom všichni náležitě bavili.