Třináctý západ Slunce

Během dopoledne měly tlupy za úkol předvést vše, co se doposud v Osadě naučily. Na louce nad osadou bylo rozmístěno celkem šest stanovišť, které byly více či méně propojeny s předměty, které si tlupy na mapě vyráběly. S lukem byla spojena lukostřelba a tlupy mezi sebou soupeřily o největší dostřel. Oštěp symbolizoval přesnost hodu na terč. S pomocí kyje se tlupy snažily hodem zakrýt co nejvíce čtvercových polí na zemi, šlo tedy o pádnost rány. Měch na vodu sloužil na posílení výdrže při štafetovém trojskoku. Sekyra pomohla tlupám k tomu, aby se prosekaly lesem, nadběhly třem mamutům, které zahnaly do soutěsky. Tyto mamuty pak bylo potřeba ulovit a donést za čáru. A pochodeň symbolizovala možnost se rychle ale přesně přesouvat i v noci, což tlupy dokázaly tím, že si štafetově předávaly míček na co největší vzdálenost. Do této hry měly výhodu ty tlupy, které si dosud dokázaly vytvořit nejvíce předmětů.

Odpoledne byla na programu kamenná kola(palačinky). Během čekání na jejich dopečení byla štěrku odhalena prostřední část mapy, která všechny dosavadní části spojila v jednu mega mapu. Čekání si štěrk krátil vodní bitvou, při které nezůstal suchý snad ani jediný kus oblečení. Po kamenných kolech, mapě a bitvě pak bylo třeba připravit závěrečný oheň čehož se zhostily tlupy nejstaršího štěrku.

Večer proběhl slavnostní nástup u ohně. Zde byly předneseny jedním malý štěrkem, jednou velkou štěrkyní, jedním balvanem a jednou balvankou čtyři slavnostní sliby. Po nástupu jsme se mohli vrhnout na opékání špekáčků a pohodovou atmosféru. Atmosféru jsme si umocnili mimo jiné i hraním na kytaru. Kromě táborových klasik zazněly i naše verze písní jako například Na Orlík je cesta, Jasná zpráva, Grilování nebo Se-ví. Samozřejmě nesměla chybět ani Bourácká hymna. Velmi příjemná atmosféra nás dokonce donutila o několik desítek minut posunout večerku. Bylo to ale nutné, jelikož čtrnáctý západ slunce byla v plánu disko trisko supr čupr díza bez konce.