Již poslední okamžiky nás dělí do odjezdu do školy čar a kouzel v Bourákovicích

Bourákovice, možná si říkáte, že byste již teď chtěli vědět něco více o tom, kam se Váš malý kouzelník za pár hodin odjede vzdělávat v kouzlech a magii. Někteří z Vás možná již vědí, protože v dětství sami takovou školu navštěvovali a někteří z Vás jsou dodnes našimi věrnými pomocníky, členy Bouráckého řádu, který se po generace snaží bojovat se zlem, které ztělesňuje ten, jehož jméno neradno vyslovovat. Bourákovice jako škola vznikla ve stejném období jako její skotská méně slavná odnož Bradavice. Bourákovice se nachází v Čechách na Vysočině a jediný způsob jak se do ní legálně dopravit, je nastoupit na jednom ze tří nádraží, odkud vyjíždí Bourácký expres. Jejími zakladateli a hlavními architekty byli, pro někoho možná překvapivě, mudlové, a to prakticky asi nejslavnější mudlové široko daleko. Momentálně jich je 5 a říkají si Bouráci. Ti prakticky na vzdušných základech postavili celou bouráckou kolonii a podíleli se na vybudování Prasohlinek, Pivniček a přilehlých osad. Své ojedinělé dílo tito Bouráci před jeho zhotovením předali ředitelskému triumvirátu – Brumbafouskovi, Špekulusovi a Dávnorovi – třem uctívaným čarodějům a přátelům, kteří se po svém boku při poslední bitvě dobra se zlem (léta páně 2013) postavili proti smrtijedům a zrádci Ventomíru Lešenářovi. Každý z těchto ředitelů má svou vlastní pohnutou historii, ale o té se při pobytu v Bourákovicích ještě hodně dozvíte.

V okamžiku, kdy Bouráci předávali čarodějům pevnost Bourákovice, ukryli v okolí pevnosti osm bouráckých artefaktů, díky nimž se daří pány zla držet ještě na uzdě. Ten, jehož jméno by se nemělo vyslovovat, však tohle ví, a myslí si, že tyto artefakty ukrýváme přímo v Bourákovicích, a proto teď svoji pozornost a pozornost smrtijedů zaměřil na naši pevnost. Zatím se nám daří odolávat a od zítřka nám přijede na pomoc celý nový žákovský ročník školy čar a kouzel. Na památku osmi artefaktů vzniklo v Bourákovicích osm kolejí, kam se každý rok jezdí vzdělávat malí kouzelníci, kouzelnice, čarodějové a čarodějky. Názvy těchto kolejí jsou Rudolvír, Strakomor, Čmelodor, Včelodor, Fialkový Lesosmír, Kouzelní Kocoušci a AsiSpár. V průběhu prvního dne to bude kouzelný moudrý černý Tánor (Brumbafouskovo dílo), který rozdělí všechny malé učně do těchto osmi kolejí.

Tak jak jste se možná dozvěděli z dopisu, který během tohoto týdne doručily poštovní sovy, každý žák se celým svým srdcem a duší stane plnohodnotným členem své koleje a váženým učněm školy čar a kouzel v Bourákovicích. Během pobytu nás zaručeně čeká několik zkoušek. Jednou z prvních a nejdůležitějších bude vyrobit si vlastní kouzelnickou hůlku, k čemuž nám pomůže nikdo jiný než slavný Ondravander. Ten se společně se Špekulusem do pevnosti v Bourákovicích dostaví až o den později, jelikož se musí zúčastnit čarodějnického zasedání v Pivničkách. Kromě hůlky se nicméně budeme muset bránit útokům smrtijedů, kteří budou číhat v přilehlých tmavých lesích. Možná nás po šesti letech čeká další velký střet se zlem…kdoví…to bychom museli na pomoc povolat slavný Ventomírův meč…