Husitská posádka pokračuje ve svém tažení

Poslední dny nám na táboře přeje krásné počasí. V úterý a ve středu jsme tak vždy odpoledne mohli navštívit přehradu Trnávka s krásně čistou vodou z řeky Želivky. Přístup do vody je na ní ideálně pozvolný a děti se mohly vyřádit třeba na šlapadle. Každé dopoledne, kdy slunce ještě tak nepálí, je prostor pro celotáborové hry, na základě nichž děti sbírají políčka na cestě husitskými městy.

Včera jsme všichni navštívili nedaleké město Pelhřimov, kde husité sbírali vzácné pečetě. Někteří navštívili muzeum strašidel nebo rekordů a kuriozit, kterými je Pelhřimov proslavený. Poté jsme se odebrali na bazén, kde děti dováděly v místním aquaparku. Večer po setmění na táborníky čekalo překvapení. V okolí tábora se objevil nebezpečný Zikmundův křižák a malí husité se vydali na noční křižáckou stezku, během které na ně čekaly záludné úkoly. Všichni úspěšně dorazili do cíle k táborovému ohni.

V reakci na včerejší večerní příhodu bylo třeba vystužit táborový obranný val. Dopoledne si pak každý husita vyrobil vlastní štít, který ho bude chránit, pokud by se k nám křižáci zase přiblížili. Odpoledne bude hrát hlavní roli voda a sluníčko a večer opět roztočí svá hvězdná kola dj Mlha.

Parta táborových hejtmanů a vedoucích