Husitské vojsko před rozhodující bitvou

Dnes malí husité vstávali o něco později. Včera večer se totiž všichni zúčastnili speciální pyžamové párty, během níž byli ohodnoceni nejlepší pyžamář a pyžamářka. Hudební večer provázely pikantní soutěže ve smíšených párech, o zajímavé ceny nebyla nouze. Vzhledem k tomu, že tanečníkům se vůbec nechtělo z parketu Dj Mlha nakonec ke všeobecnému nadšení posunul večerku o celou hodinu. Taneční večer zakončila oblíbená Včelka Mája, tentokrát ale v novějším kabátu od skupiny Nightwork.

Dnešní dopoledne probíhá v odpočinkovém tempu. Táborníci právě soutěží ve hře o číslo bratra Jiříka z Bratronic. Odpoledne nás čeká další krásný den u vody, šlapadla už jsou připravená, děti se těší do vody.

Dnes však na malé husity čeká opravdová zkouška. Od našich zvědů jsme totiž zjistili, že do Pelhřimova již dorazil největší nepřítel husitů král Zikmund zvaný Liška Ryšavá. Právě odtáhl z neúspěšného obléhání Kutné Hory a se svými křižáky se chystá napadnout i naší osadu. Neví však, že naše bojové družiny jsou na něj výborně připravené, mj. vyzbrojené dýkami a štíty. Každopádně dnešní večer budou muset být všichni ve střehu. Velká bitva se již blíží…

Táborové vojsko v plné zbroji